_-2-4.jpg
Oavsett om pappa jobbar med det offentliga köket eller jag drar och fixar med en konceptfotografering så har vi en sak gemensamt. Vi gör det genuint från grunden
 
 

Mitt liv som hungrig

Som uppväxt i en familj där matlagning alltid varit i fokus har jag aldrig tvekat på vad jag ska bli när jag blir stor. Som sjuåring dukade jag helst frukostar på hotellet där min mor var hovmästare.

Matresan fortsatte på de sju haven och som kock på många restauranger runt om i världen, därav många egna. I slutet av 80-talet fokuserade jag på restaurang- och cateringverksamhet tillsammans med min fru. Vi vidareutvecklade senare konceptet med konferenser och event under namnet Taste Event.

Tillsammans med professor Stig Steen på Igelösa Life Science och Lunds universitetssjukhus jobbade jag under sex år med att utveckla mat åt patienter med särskilda behov, exempelvis transplantationspatienter. Det var här jag verkligen insåg vikten av nutrition. Frågor som hur jag med denna insikt kan höja nivån på det våra äldre får på tallrikarna är något jag brinner för idag. Detta applicerar jag idag på allt jag gör, oavsett om det är maten, bemötandet eller servicen. 

Som måltidsutvecklare på Orkla foods arbetade jag med att implementera de insamlade kunskaperna kring nutrition från Igenlösa. Efter flera lärorika år inom livsmedelsindustrin köpte vi och byggde upp Fasangården för att kunna erbjuda ett gigantiskt nätverk av kunnande inom utveckling av måltider, produkter och allt som rör detta. Sedan fyra år tillbaka har jag koncentrerat mig på att utveckla maten för skolan och de äldre i kommunerna runt om. Kävlinge, Landskrona och Varberg är några exempel. Jag har fått mandat att göra helhetslösningar så att hela kedjan från kök till bord är kvalitetssäkrat för att göra det så bra som möjligt för våra barn och äldre.

I nätverket ingår nu fotografer, stylister, lokala producenter och större bolag inom livsmedels industrin. Tillsammans kan vi utveckla och ta stora steg framåt att göra vår mat bättre.